October 20, 2010

ini entri tentang Menara Warisan bukan Lagu Warisan ye kawan2

mari kita tengok gambar2 yang menarik mengenai pengumuman kerajaan dalam Bajet 2011 tentang pembinaan menara 100 tingkat bernilai RM 5, 000, 000, 000. sblm ni idris jala cakap malaysia nak bankrupt by 2019 macam negara Greece sebagai alasan nak tarik balik subsidi ke atas barang2 keperluan harian rakyat. kemudian mereka pesan pula kepada rakyat supaya berjimat cermat dan ubah gaya hidup. mereka sangka rakyat Malaysia semua macam pak turut. pundek! pembinaan menara Burj Khalifa pun x sampai banyak macam ni. mesti canggih betul menara ni kan? rakyat2 pedalaman macam mana pulak? rakyat disuruh berjimat cermat. rakyat diutamakan lah sangat. sampah kata2 hang!

sekarang anda boleh check berapa cepatnya perkembangan rakyat Mesia menyatakan bantahan mereka dengan like page ni. LINK

mari kita lihat apa kata Perdana Menteri kita. kehkehkeh. suka gamaknya orang benci idea gila dia. aku pun x faham.

ini pulak petikan dari akhbar tempatan:

anda pulak jangan tertipu ye. kehkehkeh. aku nak tergelak bila dengar sorang mak cik tudung merah menjerit2 dalam buletin utama tv3suku slot perhimpunan UMNO di PWTC sebentar tadi cakap lebih kurang macam ni 'kita menang pun dekat kawasan terpinggir, kalo masuk kawasan yang bandar je mesti kita kalah." adoi lah mak cik. jgn tipu rakyat kalo nak menang kat kawasan lain. teknologi dah maju, rakyat sudah celik. cermin diri tengok apa kesalahan sendiri yang membuatkan rakyat tolak.

18 comments:

NAJ HEBAT said...

gua rase gua bawah umo. malas nak ambik tau. tp kalau nak ajak dating buleh aje.


lalala


tolong nyanyikan lagu warisan. pleaseeeee...

acap said...

jgn malas. rajin2 lah amik tau ye. keh3

meh aku nyanyi...

nenek moyang kaya raya
tergadai seluruh harta benda ...
ko samb plak

Ainismaira said...

Sy pn tgk mak cik merah tu.. em2.. xtau la nak kate.. perlu ke bangunan tggi2 mcm tu? rasanya kos pembinaan tu boleh guna utk buat byk lagi benda lain..pening2..

platipus said...

nak bina apa pon, bina la.
yang penting, kalau guna duit negara, biar lah dpt persetujuan semua..tu kan duit bersama..tol tak?

Jejaka Terhangat said...

sebelum dia bentangkan bajet nak buat menara harem ni..aku dah pnh dgr ceramah..katanya, tanda kiamat, manusia berlumba-lumba membina bangunan tinggi2 mencakar langit..

dan terima kasih kat PM kerana contribute tanda hari kiamat ni utk Malaysia..

err, agaknya diorg tak tau ke pencakar langit ni tanda hari kiamat? dungu psl agama camne nak memerintah negara yg kunun2nya Islam ni?

Ayeem Jemain said...

akhir zaman. entah sempat siap ke tak 2015. rasanya time tu elektrik pon tarak..

acap said...

ainismaira: kalo malaysia ni kaya raya rakyat hidup senang xkesah la nak bina 20 pun menara macam tu.

platipus: betul3

JT: tu lah kan. tanda2 akhir zaman.

acap said...

ayeem: haha. tengok lah macam mana. harap2 depa batalkan hajat. baik buat benda lain.

aman_arab said...

tengok paper hari ni depa kata tetap nak buat jugak menara tu..pasai kos buat menara tu bukan guna duit rakyat tapi guna duit PNB...masalahnya PNB tu dana dia bukan guna duit rakyat jugak ka?..kaki putaq alam betoi puak2 ni..

acap said...

tu lah pasal. then, kenapa bentang projek tu time bajet which is included in 2011 government budget?

karatz said...

cis,buat menara besar2 pon dpt apa.buat cantik background photographer2 kt mlysia boleyla!

Rama2Ungu said...

pembaziran kepada duit rakyat?? ape dah tak cukup lagi ke tinggi KLCC tu ngan menara KL tu smpai nk buat bangunan 100tingkat pulak..apa faedahnya??? untuk apa smpai nak adakan bangunan 100 tingkat tu???

GaDis CoMeL said...

harapnya utk kebaikan bersama, bukan kebaikan sesetengah pihak je.

acap said...

karatz: kebaikan jurugambar. adoi

rama2ungu: xfaham jugak dengan alasan depa bagi

GC: shopping complex, hotel, condo bakal dibina di kawasan sekitar menara. menara tu rasanya utk kegunaan PNB. kebaikan bersama? bershopping?

diana said...

saye pun ade tengok makcik tu..
mesti anak2 dia malu tengok mak dia jadi gitu..
menjerit2 macam nak beranak!

aYaz said...

oo man...
byk nak komen,
tp takut nnt mgulang bnd yg sama..
sbb isu yg sm dibncangkan kat umah2 laen..
pheewww..!
summary komen aku,
kiamat semakin dekat...

miya said...

Elleh PNB yang nak konon. Dah terang2 dialah dalang. Suru rakyat berjimat cermat sebab 2019 negara dijangka bankrupt. WTF la.

acap said...

diana: haha. mak cik tu ckp macam sembang dekat kedai kopi. eh, org pompuan ada ke sembang dekat kedai kopi?

ayaz: haha. mesti ramai org tulis pasal benda ni

miya: haha. pelik2 betul lah dia ni. pnb nk buat apa gamaknya bgnan tinggi2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...