September 7, 2010

ramadhan bakal meninggalkan kita

ramadhan bakal meninggalkan kita. jadi, gunakanlah peluang beberapa yang tinggal ni untuk mengaut ganjaran ramadhan kali ini. anggaplah seperti ianya ramadhan terakhir buat kita. salam ramadhan :)


setelah lama gila tak blogwalking. ni lah hasil traffic entri aku yang pasal tv3suku tu dalam tempoh 23 jam tanpa blogwalking.

September 5, 2010

iklan raya tv3 hina islam?



tv3 suku ni macam biasa lah. kaki ampu puak yang satu tu. dari dulu dok mengampu dan memfitnah. kali ni buat hal lain pulak. adoi lah tv3 suku ni. bila nak bertaubat. terkejut jugak awal2 aku tengok iklan ni. agak2 sikit nak ampu 1MALAYSIA xhabis2. jangan lah sampai main2kan agama Islam kalo nak ampu sangat pun. elemen2 keagaamaan lain janganlah sampai dicampuradukkan dalam perayaan agama Islam. cukuplah anda menyokong puak yang satu tu pesongkan akidah umat islam negara ini dengan konsep kongsi raya sebelum ini. jelas2 orang islam x boleh sambut perayaan agama lain. aku ada jumpa tafsiran2 pasal hal2 dan simbol2 dalam iklan ni. memang mengejutkan. licik betul mereka ni. sempat lagi selit2 dalam iklan yang macam ni. tapi aku jadi lagi marah bila membe aku sorang tu tunjukkan aku satu penghinaan dalam satu scene ni. sini aku ada print screen utk tatapan yang lebih jelas.

amacam? baru aku teringat, mana pergi tok imam mazhab hadari? pejuang bangsa melayu? FINAS guna penapis cap apa ni?



aku x hairan kalo yang buat iklan ni orang islam sendiri sebab pemikiran orang kita telah ditanam dengan konsep 'kongsi raya' yang diperkenalkan puak yang satu tu walaupun mendapat bantahan mufti2.

*video youtube daripada nuriz

September 4, 2010

kereta


camera :Diana+
film : kodak ektacolor pro 160s expired
locations : Jitra and Serdang

September 1, 2010

i feel like shit but at least i feel something

.
dikala aku mengharap kesenangan datang ketika berdepan kesukaran,
tekanan pula yang datang tanpa diundang.
gagal mengelak walau pelbagai cara aku cuba.
ahhhh...
aku mahu lari dari hidup yang penuh tekanan sebegini.
lari ke bulan? barangkali.

Allah, kuatkan lah hambaMu yang serba lemah ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...