May 13, 2010

peristiwa 13 Mei

aku yakin semua tahu pasal peristiwa 13 Mei 69 iaitu peristiwa berdarah yang berlaku puluhan tahun dahulu. siapa xtau sah ponteng kelas sejarah time form 3 masuk toilet hisap rokok. 13 mei 69 merupakan peristiwa pembunuhan perkauman secara berjemaah tanpa belas kasihan yang banyak meninggalkan impak kepada negara kita. 41 tahun berlalu, semua kita mengharapkan supaya kejadian sama tidak akan berulang lagi. baru lah nak jalan kaki kutip surat2 dalam peti surat depan rumah tu rasa selamat sikit kan? eh, aku bukan nak cakap pasal peristiwa ni. aku pun x lahir lagi time ni. aku ingat nak cakap pasal peristiwa 13 mei yang satu lagi tu. peristiwa yang berlaku 2 tahun lepas.

yeaahhh. dah dua tahun rupanya aku berblogging. jadi bulan ni ada special sikit sebab ada tawaran diskaun kepada siapa2 yang nak beli blog ni. untuk maklumat lanjut, usha lah entri sebelum ini ya. aku pun dah malas nak menulis blog dah ni. mahu berehat buat seketika.

selamat ulang tahun ke-2 tujuhbelasduabelas.blogspot!



25 comments:

maCy said...

trase maCy taktau sal tu.. haha
tp da tau da ble beso ni..huhu

acap said...

haha. peristiwa besar tu

jane said...

yup
tp malang takde apa2 pon yg dibuat tuk kita ingt peristiwa besar ni...;(

moga Melayu n Mlaysia trus kuat+0
jgn bg kaum lain mainkan prmusuhan politik kita skank

bersatulah!

acap said...

hehe.xpe.Allah jdkan kita pelbagai kaum utk saling mengenali

+akufobia+ said...

selamatselamatselamat.wee.

acap said...

thanks fobia :)

rObin@ayuE said...

lorhh cepatnya bersara baru nak pollow..

acap said...

haha.bukan bersara lah. berehat je. btw, thanks follow :)

sugar2 kapas strawberry said...

huhuhu...sy bru setaon lebey blogging..awat ni da penat ?

acap said...

haha.nak study lak.

Nuraisyyah said...

laaa..dh penat ke?? hmmm penat ke blogging..ala..awk tulis je ble perlu..jgn stop terus..ok??

p/s --> hehe..hya memberi pendapat shj..hoho..:)

acap said...

hehe.thanks aisyah.nk fokus study jap. nanti samb balik

Yuni Aisyah said...

jgn la tragedi 13 mei brulang lg..huhu
acap nak g mane lak smpai nak jual blog nie..??hehe..
kalo nak jual bpe harganya.?

acap said...

harga ada kat bawah aisyah. cepat lah. ada promotion lg tu. heheh

hans said...

ko nak rehat dulu ke?
selamat berehat
lepas puas rehat update blog balik

cik bunbun said...

mak bunbun lahir pada tarikh itewwwwww. kekekekekeke :P


tapi me tak bute sejarah hokey! haha

bunbun pergi dating :D

acap said...

hans : ok. nanti dah puas aku update. thanks :)

cik bunbun : owh yeke. haha. sama tarikh.

rammyd said...

heh. leh jual ea blog? cam besh jer..

acap said...

nak beli ke? ehehe

Kulanz Salleh said...

boleh dikatakan lama dah bro berblog..
blog ni dah jadi macam karya kita bro.. sayang juga nak tinggalkan terus..

acap said...

haa. betul tu. hehe. sayang nk tingglkan. skali skala kena datang usha2 jugak

zulkbo said...

salam Acap..
moga hanya tinggal kenangan
pahit buat generasi dulu
dan pengajaran buat generasi kini.

acap said...

salam. betul tu. pahit buat generasi dulu. harap2 peristiwa yang sama tidak akan berulang :)

lovelylady said...

stopping??? y la fren??

acap said...

bz sikit nak xam.free2 ada masa nak update baru update

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...