April 2, 2010

kiamat makin dekat!

ni apa cerita?
bapak aku banyak bergantung kepada ubat2an sejak diserang serangan jantung bertubi kali bertahun yang lepas. beliau pergi ke hospital untuk mendapatkan ubat sakit jantungnya seperti biasa. kali ni, pabila beliau tiba di hospital alor setar, apa cerita nurse tu cakap "ubat dah xdak. kerajaan xdak duit nak beli ubat."

shit. RAKYAT DIDAHULUKAN, pencapaian diutamakan.

10 comments:

Fathiah Farid said...

ape da nurse hebat sgt ckp cmtu..org dh sakit bole jatuh sakit lagi dgr cmtu..adoi..pastu cmne?

story of mine said...

kes ma lyna lgi la..
bawa balik la baca yassin xleh nk bt pape dah. that was 10 years back. what the F***. aftr that my dad took my mum to private hospital. until today she still next to me.

banned government hospital!

intan izani said...

try g tempat lain
tak pun nurse tu je kecoh

Ini ialah Alia Fazlin. said...

gov hosp selalu mcm tu.

dorg makan gaji bute ke ape ntah.

mcm kes aku :
kene wat medical check up.
tapi, die buat time aku kene lapor diri kat putrajaya.

aku ckp aku lapor diri.
nurse tu bole ckp,
"lapor diri, lapor diri la. medical checkup, medical checkup"

geram betul.
nasib baik aku resign keje government. kalau tak mcm mane la minda aku nnti.

fuh.

acap said...

tapi kalo mmg ubat tu x disediakan lagi oleh kerajaan xkan still nak salahkan nurse tu kan?

Mookies said...

bole komplain nurse tu kot kalo xder ubat, standard operasi biase nk malaz layan pesakit kt hospital. sian bapa hg acap...

acap said...

aku x rasa nurse tu pun yg bersalah. sebab kerajaan dah cut peruntukan kot. xkan xnampak lg

Mardiati Mohd Jamili said...

cuba try herbalife, sebab punca utama sakit jantung adalah lemak surround the organs (i.e. heart).

alhamdulillah memang ramai pelanggan herbalife yg makan herbalife sembuh sakit jantung after consume herbalife and ubah eating habit ikut program diet dengan coach herbalife.

just a suggestion, this myte be an endeavour to heal the disease.allahua'lam (:

Syahrul Iman said...

pergh..sampai macam tu skli..

acap said...

mardiati : thanks 4 the info
iman: haha.standard lah tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...