April 30, 2010

facebook (3)

aku mula berjinak2 dengan facebook yang dicipta mamat yahudi sorang tu dalam tahun 2008 yang lalu. tujuan asal hanya untuk suka2 mencuba benda baru. facebook kelihatan lebih menarik berbanding friendster dan myspace kerana aplikasi2 yang terdapat di dalamnya ala budak2 dan ia tidak terdapat di laman sosial musuh2nya ketika itu. lantas, friendster dan myspaceku berhabuk aku tinggalkan. sedikit demi sedikit perubahan dapat dilihat dan lebih membuatkan ia kelihatan dewasa. tapi belakangan ini, aku jadi mual dan menyampah dengan pengguna2 yang mencipta group or page seperti berikut:

I Bet Kedah can get 100 000 Fans before any other Malaysian State
I Bet Kelantan can get 100 000 Fans before any other Malaysian State
I bet females can reach 1 million before males do !!!
I bet malaysia can get 1 million fans than other state
Bolehkah pisang ini mendapat lebih ramai fans dari Farah Fauzana?

apa motif group atau page ini dicipta? sekadar suka2? sekadar buang masa? sekadar menunjuk2 dan membangga kalau matlamat itu tercapai? ataupun mamat yahudi tu akan bagi award jika berjaya mencapai misi tersebut? aku pun xpaham apa yang dikejar. semak home page aku kalau ada dalam kalangan member2 aku yang join benda2 alah ni. nak tengok frens' status sejam yang lalu pun potong stim nak kena tunggu load older posts yang bersepah2 benda camni. nak hide x bleh. lainlah kalo hide terus orang tu kan. damn!


nak salahkan orang yang create pun xleh jugak sebab ada jugak org yang join. ahhh. 2x5. hehe. chill :)

14 comments:

Fathiah Farid said...

ahaha..ak pon menyampah..klo dpt duit join grup tu xpe gak..leh bli barang..huhu

acap said...

tu la pasal. nasib baik aku matang x join benda2 macam ni.hahaha

Syahrul Iman said...

menyampah gile la mende-mende nie..hg x nak buat fan page kat fesbuk ke acab?..haha

acap said...

haha. hang tunggu la. nanti aku buat fan page berjuta umat join. join sebab nak kutuk2 aku.hahahaah

captain88 said...

facebook... oh facebookk...

acap said...

arip. hang crete la satu lg social network yg lg bes. haha

ked :) said...

Ked xlayan fb da :)
HEHE

acap said...

owh. bagus. jgn layan fb. nanti buang masa byk. ahha

+akufobia+ said...

pejam mata.ignore je semua.haha.benci game FB.buang banyak masa aku je.haha.

sophie said...

Semangat sophie join Perak nyer.. Hahahha.. Maybe boring then tekan button join..! hehehe

acap said...

akufobia: haha. tu lah pasal. buang masa je

sophie: wah.semangat2.hehe.semoga berjaya noo

Pink Glasses said...

hehe..tul2..mcm mgarut jek fan page mcm tuh..apa motif pn ntah la.. nk bangga sgt dpt fan ramai watpe gak kan... ignore kan aje~ :)

Studentslife said...

tu la pasal..

grup banyak yang macam sial je

acap said...

pink glasses : ignore tu mmg lah. tapi benda tu still kuar kat homepage kan.hehe

studentslife : sial gilalah group2 tu.hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...