April 24, 2010

entri tiada tajuk


kamera : Diana+
filem : Fujichrome Velvia 100f
lokasi : sekitar subang jaya
proses : Photosun SS2. kelana jaya.

24 comments:

Zack Zakwan said...

selalu nyer berapa kos nk proses 1 roll? memang selalu proses dkt Photosun ss2 ke?

acap said...

tengok jenis film gak. macam slide film ni satu roll dia caj rm7. film biasa rm5. pastu dia caj scan masuk pendrive lak. tempat len pun ada weih. hang nak main lomo gak ka?

Zack Zakwan said...

aku ada bawak balik lubitel universal buat kenangan dari sana. ada jugak pernah pinjam kwn aku punya fisheye & supersampler. saja suka2, tgk la kalau aku berminat nk main lomo lepas ni.

acap said...

perghh.lubitel tu brapa hang beli kat sana?

Zack Zakwan said...

aku tak ingat. dalam 3,4 ratus kot. dalam bulan lepas, kawan aku beli lubitel moscow olympic edition, dia pandai cari, dapat la bawah 3 ratus. aku beli sbb suka dia punya design je. vintage habis. kalau rajin sikit baru rasa nk guna.

acap said...

perghhh.murah gila.sini seribu lebih kot kat kedai.

Zack Zakwan said...

tapi 2nd hand je lah. tapi aku punya siap ada kotak pe semua. sbb tu kot mahal sikit.

acap said...

owh. cam bes ja lubitel tu. tapi mahai lak.haha

whitelily~ said...

lomo amik shoot mlm pn cantek n xblurry ke?

acap said...

mlm kena guna ISO tinggi. ok je. kalo blurry tu perkara biasa sebab lomo ni cam produce lo-fi image kan. kalo nak yg detail gunalah digital. hehe.

whitelily~ said...

tapi pkai slr pun xreti amik gmbr mlm.asyik shaky n blurry.kadang2 xmau snap pn.tau x awat?baca kat google xpaham.tya kwn depa xreti.xnak la beli accesories mcm external flash.mahai..

acap said...

owh. sebab bila malam x cukup light. so kena longerkan shutter speed. baru dapat kumpul cahaya yg mencukupi kan. haa. tangan shaky kena guna tripod lah nampak gaya kan. hehe. xpandai pun bab2 camera ni. tau sikit2 ja.

aisyah ^^ said...

suke yg second last..:)
ei..jelesnye ,pandai melomo..>.<

acap said...

hehe. itu suraya puny idea soh amik macam tu. xpandai pun. beginner lg ni

whitelily~ said...

oh, ok ok, give that a try.hehe.tangan x shaky, salahkan lighting.hehe.thx anyway.

acap said...

hehe. welcome. try tanya yg pro2. mesti depa byk ilmu utk diberi

SheY PuLL said...

nice pix..:)

acap said...

thanks shey pull :)

xen said...

Semat gambo. hebat ar.. hehe cemburu giler nengok kualiti gambo tu.. isk2 tp x ada kemampuan.. numpang nengok je

acap said...

xen: boleh lah sikit2.x semat mcm dak2 lain.btw, thanks ye :)

r0sLiNa said...

nice pic :)

acap said...

thanks roslina :)

zulaikha said...

cantik. menarik. tertarik.

thumbs up. =)


btw, salam perkenalan dr http://zulaikhamohdnor.blogspot.com

acap said...

thanks zulaikha :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...