April 26, 2010

buletin utama

aku ni spesies jarang tengok tv. tapi ada jugak rancangan2 yang aku minat untuk tonton. antaranya ialah buletin utama kat tv3suku tu. programnya kelihatan bagus kerana macam2 berita terkini yang berlaku dalam dan luar negara dikhabarkan kepada umum. baru lah kelihatan macam orang2 matang sikit bila tengok program2 macam ni. xkan aku nak tengok program nyanyi2 kot. tu rancangan kegemaran kanak2 alam persekolahan. ok. berbalik kepada buletin utama. anda pun sudah pasti penah tengok kan. program bermaklumat dan mendapat rating yang tinggi. cuma aku jadi loya dan muak bila tonton buletin utama jika terdapat pilihan raya kecil atau besar yang bakal berlangsung. bukan apa. politik xhabis2 sepanjang masa. aku bukan nak dengar pasal politik2 ni. banyak lagi kot benda penting lain yang perlu dihebahkan. nak jugak aku tau berita2 atau perkara2 penting yang sedang berlangsung atau telah berlangsung. tapi mereka ni x habis2 dok berpolitik hasut sana hasut sini. balik2 kalah jugak. baik majukan bangsa lagi berfaedah kan. hehe. dah. chow.

baik aku blogwalking usha blog2 orang lagi bes. kan2?

19 comments:

Afzainizam said...

Assalamualaikum salam sejahtera,
Pemanis kata pembuka bicara;
Dari Blog kami bercerita,
Untuk tatapan sahabat semua.

Bukan kacang sebarang kacang.
Kacang melilit si kayu jati.
Bukan datang sebarang datang.
Datang membawa hajat di hati.

Anak raja main congkak,
Main congkak punya pelan ,
Boleh saya tumpang bertanya,
salam dihulur tanda persahabatan,

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
Salam dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu… Wow entry yang menarik

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

acap said...

perghh. laju betul spam.haha

Frodo Baggins said...

hahahhahaha buletin tak berapa nak utama. hohohohoho ... jom buang undi kat luar kotak.


>>___<<

acap said...

haha. tu lah pasal. politik yg diutamakan. bosan

Syahrul Iman said...

buletin 3 suku lagi best compare dgn buletin utama tv3..haha

story of mine said...

ehem2.. curi topic twit liena ja.
hahahha

xen said...

Buletin Utama kot. bosan gak kadang2. Muka Orang tu je kuar masa Pilihan raya. muka lagi sowang tu x kuar pun. jarang je. Isk2 Bias tol

aku malas tgk briter or baca paper sangat. tp still update la bukan ape sume menipu je kadang2.

orang ckp dengar dengan mata, lihat dengan telinga. hehe

acap said...

iman: haha.buletin 3 suku nk tengok kt mana?

lina: ish. ada ka? kebetulan sama2 meluat ni

xen : tu lah pasal. bosan2

Syafiq Kadiran said...

btol2...tensen giler la kalo bukak berita kua pasal polotik ni...
kalo kejap je xp...
ni nak sampai semgu...ape kes..

acap said...

haa. tu lah pasal. seminggu aku xtengok brita

nolyumar said...

blogwalking le kat sini.. heheh...



http://inilablogaku.blogspot.com/

sensei14 said...

haha..tau xpe, busan giler bla dgr politik ni. aritu plhanraya kat sini, mmg tatot seyh..

acap said...

sensei: hehe. tau xpe

Afzainizam said...

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
Salam dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

eeeemmmm tak ade respon pun tak pe aku tetap comment

Walaupun kita kurang minat, kurang mengambil tahu akan berita berkaitan politik dan sebagainya, kita silap! Walaupun banyak orang kata, politik merupakan satu bidang yang jijik, ya. Ia betul tapi silap bagi kita yang tidak mengetahui akan perkembangan semasa politik.

kita atas pagar? Tak pernah mengundi? Tak mahu mengundi? Itu hak anda. Tapi, sebagai seorang rakyat Malaysia yang sayangkan negara sendiri, kita patut keluar mengundi apabila tiba waktu mengundi. Undi seseorang ialah rahsia.

Kita tetap berhak mencorak ape yang kita mahu ....

acap said...

afzainizam : ya betul tu. setiap kita mempunyai tanggungjawab. tapi perlu diingat politik yang kita nak bukan politik hasut sana fitnah sini. rakyat sudah celik. biar mereka sendiri yang putuskan. hehe

+akufobia+ said...

time tu yang utama kurang diutamakan.haha.boo buletin utama time PRK.

acap said...

tu lah pasal. nyampah siot

She's retarded said...

tau xpe. bosan!tengok tv pilihan raya ada, tengok paper pun sama je.

acap said...

semangat aku tunggu depan tv semata2 nak tengok berita tentang banjir di jitra. nak jugak aku tau apa perkembangan terkini. balik2 buletin umno ni x habis2 berkempen utk umno. last2 berita banjir HANYA SATU MINIT. umno lg penting bg depa. ki**k tv3suku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...