December 31, 2009

entri penutup tahun 2009

tahun 2009?
sangat banyak kenangan indah dan sejarah. itu sahaja untuk kali ini. selamat tinggal 2009 dan selamat datang 2010.


1004

December 30, 2009

FAM oh FAM

ini dah masuk kali yang keberapa dah FAM menyelamatkan 'satu pasukan tu' daripada jatuh ke liga perdana. kalau macam ni sampai bila2 pun liga kita xkan maju. setiap musim tukar format berdasarkan prestasi pasukan individu2 yang ada kepentingan dalam FAM. kalau macam ni baik xyah adakan liga. buang masa penonton ke stadium. malu lah sikit nak salah gunakan kuasa untuk kepentingan sendiri pun.

kesimpulannya, format dalam liga M bergantung kepada prestasi pasukan2 tertentu dimana pasukan2 ini dimestikan beraksi dalam Liga Super dan dijamin terselamat daripada jatuh ke liga bawahan. meluat dah

December 28, 2009

rtw9

belakangan ni, aku malas nk menulis tapi teringin nk update. hah. setiap kali aku klik kat new post tu aku jadi blur. xtau nak tulis apa. untuk entri kali ni aku ingat nak tulis pasal rock the world 9 la. seperti yang kita semua tau, rtw ni dah jadi event terbesar dan paling meriah dalam arena muzik tanah air. xperlu nak bawak band2 femes omputih untuk join rtw, band2 local pun dah cukup untuk menarik jumlah crowd yang ramai untuk hadir. untuk rtw9 ni, konsep macam rtw7 dimana ada 3 stage - main stage, indie stage and chilled out stage. xingat plak nama2 stage time rtw7 dulu sebab aku mmg stick kat main stage ja time tu. malas nak berjalan. kali ni semua stage aku layan setakat yang mampu. jumlah band yang beraksi pun lebih banyak iaitu lebih kurang 70 band.

MAIN STAGE
LOVE ME BUTCH, POP SHUVIT, BUNKFACE, PESAWAT, DISAGREE, YUNA, ONE BUCK SHORT, SATURNINE, BITTERSWEET, BLIND TRIBE, JOHN’S MISTRESS, THE TIMES, SEVENCOLLAR T-SHIRT, REPUBLIC OF BRICKFIELDS, RESTRAINT, MEET UNCLE HUSSEIN, AZLAN & THE TYPEWRITER, BLEEDING MASCARA, MONOLOQUE, KUGIRAN DI TEPI PANTAI, & 2 WINNERS FROM HYPPTUNES ROCK THE WORLD 9 BAND SEARCH TOUR

INDIE STAGE
BRAINHEAD, CAR CRASH HEARTS, JOANNA & CO., PRETTY UGLY, SKUDAP SKUDIP, AUBURN, THE OTHERSIDE ORCHESTRA, LABRAT, COUPLE, FORTY WINKS, FREE LOVE, Y2K, STONEBAY, SAM KUMAN, SECOND COMBAT, AN HONEST MISTAKE , ROBOT ASMARA, AKU & 4 WINNERS FROM HYPPTUNES ROCK THE WORLD 9 BAND SEARCH TOUR

CHILL OUT STAGE
RASHDAN HARITH, LIYANA FIZI, LURKS, OTAM, MOHD JAYZUAN, KAREN NUNIS BLACKSTONE, BO BEDROOM SANCTUARY, SLOWJAXX, SHARIDIR & NIZAM P, RENDRA ZAWAWI & 4 WINNERS FROM HYPPTUNES ROCK THE WORLD 9 BAND SEARCH TOUR

xsemua band aku dapat tengok. mustahil nak dapat tengok semua dalam masa yang sama. kan. tapi aku berpuas hati sebab dapat tengok band2 yang membuatkan aku tertarik nak ke rtw kali ni seperti second combat, restraint, monoloque, the times dan banyak lagi.

komen2 aku pasal:
restraint- antara persembahan terbaik aku rasa untuk rtw9. persembahan yang memang gempak. crowd pun ramai yang moshing dalam hujan renyai2. smart habis.

second combat - dari awal aku tunggu jam 4 tiba. haa. sebelum jam 4 petang lagi aku dah terpacak depan indie stage menanti second combat mengambil tempat. xmau miss beb. xsempat sxc perform, hujan tiba2 lebat. sejam lebih gak baru hujan nak stop. bila hujan berhenti, sambung balik. depan stage penuh dah mamat2 hardcore, memang xmengecewakan. tapi pihak organizer mengecewakan crowd. band yang xramai fans bleh plak main byk lagu tapi sxc yang punya la ramai fans dapat main 2 lagu ja? apa cerita?

monoloque - frust dengan organizer, crowd ramai2 beransur ke main stage. monoloque sedang beraksi ketika itu. hujan pun mula renyai2. tapi crowd tetap xberganjak malah makin ramai. habis monoloque beraksi, the times plak masuk dengan line up baru lagi. hanya tinggal adik bradik naza dan mono. The Times macam biasa lah, meriah!.

apa lagi haa yang aku nak komen ni?
amy search - ni first time aku dapat tengok amy search beraksi atas stage. haha. kemunculan amy berskankin bersama republic of brickfield atas pentas rtw merupakan satu kejutan kepada crowd.

line up2 baru - MUH dengan drummer, 2nd guitarist n vokalis baru. serta kemunculan black mentor bersama mereka. bittersweet plak hanya tinggal 2 muka lama. xtau la ni replacement atau sessionist. vokalis baru bittersweet yang menggantikan pijie ialah ex vokalis band dance to the radio tu. kamera asyik fokus kat irfan( the ACAB/ex-the times) yang perform ngn bitter malam tu. sorang lagi anggota The Times yang bersama bitter ialah Moon.

sound system - lepas hujan sound macam apa lagi. sakit telinga aku.

venue - venue cun. luas. langkah bijak mengubah venue dari sunway lagoon ke bukit jalil.

stages - kesian kat chill out stage. dah la main lagu slow2. letak plak dekat ngn sebelah main stage. memang tenggelam la sound dari stage ni. rtw7 dulu stage kecik camni cun plak sound letak dalam khemah tertutup.

shirt - siot kali ni xdak t shirt free. sek baik design xlawa bagi aku. x rok , kalo x aku dah beli dah.

xdak idea dah nak tulis apa.........overall, aku enjoy rtw kali ni dalam hujan. sek baik suraya bawakkan payung. haha. dan harap2 taun depan byk lagi band2 otai underground dijemput. kalau banyak sangat band nak perform tu harap2 organizer lebih bersedia dengan keadaan yang x dijangka. jgn crowd datang jauh2 dapat tengok satu band perform 2/3 lagu sahaja. frust beb.
kodak ektacolor pro 160 expired

December 22, 2009

December 21, 2009

UEFA champions league

draw untuk second round UCL musim ni agak menarik. xsabar nak tengok David Beckham beraksi menentang bekas pasukan yang telah menaikkan namanya. xsabar juga nak tengok Mourinho kembali ke Stamford Bridge.

"Since I left in 2003, I have not returned to play at Old Trafford. Seven years have gone by and I would like for that to happen" David Beckham, 2009.


Agg
First legSecond leg
Olympique Lyonnais-Real Madrid CF16/02 »10/03 »
AC Milan-Manchester United FC16/02 »10/03 »
FC Porto-Arsenal FC17/02 »09/03 »
FC Bayern München-ACF Fiorentina17/02 »09/03 »
VfB Stuttgart-FC Barcelona23/02 »17/03 »
Olympiacos FC-FC Girondins de Bordeaux23/02 »17/03 »
FC Internazionale Milano-Chelsea FC24/02 »16/03 »
sPFC CSKA Moskva-Sevilla FC24/02 »16/03 »

December 19, 2009

genius thomas edward yorke

terima kasih thom yorke. terima kasih kerana menghasilkan muzik yang sungguh indah. muzik dan keunikan vokal anda membuatkan malamku tenang dan selesa. biarkan karya2 anda menemani aku tidur ya. selamat malam semua.

December 17, 2009

tujuhbelasharibulanduabelastahunduaribusembilan

selamat hari lahir buat diri sendiri. yeah. dah duapuluhsatu tahun aku bernafas di dunia yang indah ciptaan Allah ini. kepada pengunjung2 blog ini, kalau rasa2 nak kasi hadiah kat aku tu x perlu susah2. just click my nuff. senang bukan? ini pun satu bentuk hadiah dan akan aku hargainya. dan jangan lupa tinggalkan jejak kat shoutbox k. akan aku berikan hadiah yang serupa kepada anda seterusnya. insyaAllah. thanks all :)

December 14, 2009

mahu update blog ini tetapi tiada berita untuk dikhabarkan kali ini.
untuk renungan bersama


Hadis riwayat Barra' bin Azib ra., ia berkata:
Rasulullah saw. memerintahkan kami untuk melaksanakan tujuh perkara dan melarang kami dari tujuh perkara. Beliau memerintahkan kami menjenguk orang sakit, mengiringi jenazah, mendoakan orang bersin (mengucap yarhamukallah), melaksanakan sumpah dengan benar, menolong orang yang teraniaya, memenuhi undangan dan menyebarkan salam. Beliau melarang kami dari cincin atau bercincin emas, minum dengan wadah dari perak, hamparan sutera, pakaian buatan Qas (terbuat dari sutera) serta mengenakan pakaian sutera baik yang tebal dan tipis

December 10, 2009

kuatkan volume speaker dan pejamkan mata perlahan2. atau pejamkan mata perlahan2 dan kuatkan volume speaker

December 9, 2009

agak2 berapa puluh ratus tahun lagi Malaysia bakal menjejakkan kaki ke Piala Dunia? ibarat menunggu Amerika menyerang Israel agaknya...

December 6, 2009

Biodata saya

teringat ketika zaman skolah satu ketika dahulu. Dari skolah rendah sampai la menengah. Time skolah rendah, awal2 tahun mesti ada sesi berkenalan dengan guru2 dan perkara ini berterusan sampai awalan skolah menengah. benda yang paling lazim terutamanya ketika sekolah rendah mesti kena tulis biodata diri dan submit kat cikgu kan? bukan setakat cikgu, classmate pun ada yang nak berkenalan especially budak2 pompuan- mintak isi biodata diri dalam buku yang di'passing'2 satu kelas. kalau tulis biodata tu aku paling x suka isi 2 bahagian ni. penting ke nak tau makanan dan minuman kegemaran aku?

December 3, 2009

nuff asyik tidoq.huhu. btw, thanks to those who clicked my nuff :)

December 2, 2009

December 1, 2009

i just got a new haircut at APT. it sucksssssss. i really hate it!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...