September 28, 2009

terasa seperti ingin menulis sesuatu tetapi aku biarkan mood itu berlalu pergi...

*telan*

September 25, 2009

bilakah ajal bakal menjemput kita?
dimanakah ajal bakal menjemput kita?
bagaimanakah ajal bakal menjemput kita?
siapakah insan terakhir yang kita ketemu sebelum ajal datang menjemput kita?
jadi,...

September 20, 2009

nak duit raya x?

klik la sini

apa barang boleh tertidur dalam bilik lepas solat sunat aidilfitri. harap2 tahun depan jumpa lagi hari raya pertama.

September 16, 2009

ralat itu normal.

persiapan raya aku kali ini masih tiada. semua ini angkara report dan assignment yang perlu dihantar setiap hari menghampiri syawal. setiap hari!!!. sepasang baju melayu untuk dikenakan ke masjid berjemaah solat sunat aidilfitri sudah mencukupi. sekurang2nya, pakaian yang sopan untuk ke masjid sudah ada. xkan nak pakai shirt In Flames ni kot. bising mak bapak aku nanti. kuih raya, lemang, dodol dan apa lagi adik beradik kuih-muih melayu aku xsempat buat lagi kali ini. macam celaka sebok. celaka pun x sebok macam aku barangkali. wa chow dulu. ada kerja yang perlu disiapkan seperti biasa. *sebok macam celaka*




Perlu gembira Syawal bakal menjelma atau perlu bersedih Ramadhan bakal meninggalkan kita?

September 14, 2009

s e m a k i n h a m p i r

s e m a k i n h a m p i r
s e m a k i n h a m p i r
s e m a k i n h a m p i r
s e m a k i n h a m p i r
s e m a k i n h a m p i r
s e m a k i n h a m p i r
s e m a k i n h a m p i r
s e m a k i n h a m p i r
s e m a k i n h a m p i r
s e m a k i n h a m p i r
s e m a k i n h a m p i r

September 10, 2009

Butterfingers - cuai


Secara serta merta terumbang ambing
Tiba-tiba kacau bilau
Nyawaku melayang di bawah gerhana cahaya lampu neon
Fikiran mengamuk hati berkecamuk
Terpekik terlolong

Langkah kau amat licik hinggaku terpedaya
Batinku dipukau oleh sihir di bibirmu

Guna sebelum ia kembali guna
Sebelum tarikh luputnya
Egoku terhina tercicir di pinggir
Laluku tergelincir
Salahkah ku merasa serba salah? Ya?
Salahkah ku bermasalah?

Otak kau memang cerdik
Sungguh terperinci
Batinku dipukau oleh sihir di bibirmu

Untuk seketika kuhilang kawalan diri
Untuk seketika kuhilang
Kuhilang

September 9, 2009

lancau punya brader RSH.
muka aku ni ada muka pencuri ka?
kalau stakat curi tulang time kerja tu ada la.

090909

sehari selepas 080808

video
KAMI The Gigs Vol II
Ruums
9th August 2008

video oleh : syahrul iman

September 8, 2009

08092007

"holah. aku pon bangga kg aku kt kedah. hahaha" Khairani, 08/25/2008
awat banyak sangat shirt kaler hitam ni?

September 6, 2009

1.
Alhamdulillah. kita dah berada dalam fasa kedua dalam bulan Ramadhan kali ini iaitu fasa keampunan. Jadi, marilah kita melipatgandakan amal ibadah di siang dan malam hari untuk merebut peluang ini dan semoga kita semua akan mendapat ganjaran dan ampunan daripada Allah. =)



2.
hasil borak2 dengan roomate aku petang tadi, mengingatkan aku tentang entri yang penah aku tulis sebelum ni. dah berhabuk dah tersimpan dalam draft. kali ini aku nak publish:-

berikut merupakan mereka2 yang aku kenal di sunway college/monash univ. yang menjadi orang pertama yang...

orang pertama yang sms aku : popo (serius aku x kenal mamat ni time tu.gaya macam minat kat aku.mana dapat no aku ntah)
orang pertama yang aku kenal : syukran al-helmy
orang pertama yang senyum kat aku : afif asyraf
orang pertama yang menjadi roomate aku : nabil afham
orang pertama yang aku sengaja langgar bahu : syamir sahak
orang pertama yang aku sengaja usha lama2 : suraya yacob..haha
orang pertama yang aku gelakkan : hassan saizul
orang pertama yang aku tegur : alip izzudin ( no komen)
orang pertama yang cakap aku poyo : koja

September 5, 2009

kena saman (satu ketika dahulu)

X = kawasan kejadian

apa barang dalam kawasan perumahan pun nak buat road block time malam2 plak tu?. cilaka. xpasal2 aku kena saman x pakai helmet.


* helmet ada kat raga moto time polis tahan aku. cool kan?

September 2, 2009

sad news for British Rock fans all over the world :(

"It's with some sadness and great relief to tell you that I quit Oasis tonight. People will write and say what they like, but I simply could not go on working with Liam a day longer." Noel Gallager, August 28, 2009


damn!!!

gonna miss his songs

petikan kata2 tokoh

"Jitra banyak taik lembu ja" Pak Lan, 2005
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...