June 25, 2009

esok last paper. oo yeahhh.

ketika tiada idea nak buat apa dalam rumah di malam hari, aku akan melepak di balkoni, duduk atas kerusi merah, buat apa yang patut sambil memerhatikan bulan
bulan sangat cantik
cahaya yang dipantul x seterang cahaya matahari
indah mata memandang
buat aku tenang dan selesa
sangat indah ciptaan Allah.

tapi malam ini bulan x muncul2
mana bulan pergi?
lari daripada aku?
atau awan2 sengaja melindungi pandanganku memerhatikan bulan?
rabunku dah makin teruk?
macam2 aku pikir
x ubah macam tyme aku tadika dulu.

aku terus menanti dengan sabar menunggu bulan menampakkan wajahnya.
tapi masih x muncul2
hatiku x tenang
aku langkah masuk dalam bilik.
kecewa dengan diri sendiri
aku nak tidur dulu.

selamat malam.

June 23, 2009

malam yang sunyi

aku dah malas.
sakit otak.
perlukan masa untuk stabil.
keadaan diri dah macam gampang.
maaf semua sebab selalu buat2 sebok.

x sabar. sikit lagi.
bakal bebas buat seketika.
macam2 dah dalam kepala.
yeahhhh.

*haha*
merapu lagi

June 19, 2009

second combat



band Straightedge dari Klang. dari dulu aku mengidam melihat mereka beraksi di depan mata. masih kempunan. banyak betul halangan. mungkin bukan rezeki. lain kali barangkali.
myspace mereka



masa untuk study malam ni dihabiskan membaca komen2 lama kat frenster aku. pastu gelak sorang2 (xlawak pun tapi aku nak gelak jugak).

June 17, 2009

...

2 paper dah settle. tinggal 3 paper lagi. aku dah penat menghafal. sapa2 tau kat mana ada karok lagu2 metal? aku blanja.



bukan amuk, bukan xpdc ok!

June 10, 2009

exam!
semakin hampir!
rasa macam nak buat-buat sibuk
nak buat-buat rajin.
sudah terlambat atau belum
bukan soalnya.

semoga berjaya kepada rakan2ku yang bakal/telah menduduki peperiksaan
doakan kejayaanku jugak =)

lagi satu,
simpan lagu berat2. mainkan playlist lagu 'ringan2':

pink floyd - another brick in the wall (part 2)
system of a down - lost in hollywood
avenged sevenfold - seize the day
butterfingers - mati hidup kembali
oasis - stop crying your heart out
the times- telegram buat yoko
arctic monkeys - the bakery
our lady peace - innocent
babyshambles - you talk
myra - drama queen
estrella - ternyata
myra - love is joy


...dengar sampai termuntah2

June 8, 2009

Malaysia FAM XI vs Man Utd

kalo yang main ni team Malaysia mungkin aku sokong pasukan negaraku. tapi...xkan aku nak sokong Malaysia XI FAM XI kot. hmmmm.

"anta team kuala muda naza dh cukup utk mengaibkan man u" Mohd Firdaus Fauzi

June 6, 2009

tabiat (1)

cuti sem penghujung tahun 2008-
satu petang- sedang aku berbual2 dengan abangku dan beberapa lagi rakan2 di port biasa, muncul Duan berkaca mata hitam. seorang tokey kafe yang berjaya dan baik hati. beliau juga rakan sepermainan abang aku sejak kecil. aku pun dah xkenal si duan ni. maklumlah dah berbelas tahun aku dah duan ni x bersemuka. last sekali jumpa pun time aku masih lagi xpandai nyanyi lagu "ABC...Z". pada pertemuan ini la aku tau satu tabiat diri aku ketika kecil.

"Duan, kenai lagi adik aku yang sorang ni?" tanya abang aku sambil menunjuk2 kearah aku.

aku tersenyum macam biasa.

"x ingat la Ein" balas Duan sambil menanggalkan cermin mata hitamnya.

"alaa, yang Ja slalu dukung bawak pi kedai petang2 dulu tu" sambung abang aku.

"owh. yang kuat teriak tu. dah besaq noo" Duan balas balik disambut gelak ketawa rakan2ku.

"hah. betoi dah tu" abang aku mengesahkannya.

"Owh. itu dulu. la ni gua rock beb" aku hanya mampu berkata dalam hati sambil tersengih. .
cis, kuat menangis rupanya aku ni kecik2 dulu. x rock langsung. serius aku x ingat apa2 zaman aku kecik2.
mohd asyraf dan nazirah

June 3, 2009

Tanz-Metal from Germany

lagu kegemaran adikku ketika beliau berusia 12 tahun. Rammstein- Ich Will
lagu kegemaranku ketika berusia 12 taun?
macam mana aku bleh layan hindustan time skolah rendah. aib betul

June 2, 2009

after a long time waiting...still need to wait =)

Arctic Monkeys are pleased to announce they will be releasing their as-yet-untitled 3rd album on Monday 24th August 2009.
Produced by Josh Homme in the Mojave Desert and LA, and with James Ford in Brooklyn, the album features ten new Arctic Monkeys songs.

The tracklisting is as follows:

1. My Propeller
2. Crying Lightning
3. Dangerous Animals
4. Secret Door
5. Potion Approaching
6. Fire And The Thud
7. Cornerstone
8. Dance Little Liar
9. Pretty Visitors
10. The Jeweller’s Hands

The album will be available on CD, vinyl and via digital download.

June 1, 2009

Hutan Lipur Kanching

bersama iman selepas selesai mandi manda, gambar bergambar, selam menyelam, renang berenang, terjun menerjun, makan makan, gila menggila.
gambar oleh: syahrul iman.
"kopi o aih bungkuih dua. ikat tepi"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...