April 28, 2009

highland towers

Highland Towers, Kuala Lumpur - A tragic event where one of the 3 blocks of apartment at this place fell apart due to landslide and heavy downpour prior to that fateful day. Since then, the Highland Towers have become famous for claims of being a very haunted place. Voices of the dead can be heard at night and ghostly figures are said to have appeared at the scene. There are also a story about a taxi driver who picked up a woman passenger at the middle of the night and being asked to drop her at the place.She left a bag and the poor taxi driver found it to be full of blood!
http://www.spookycorner.com/22/haunted-places-in-malaysia/

pada 25 April yang lepas, seramai 11 sekawan telah mengikuti rombongan anjuran persatuan mencari entiti yang dipengerusikan oleh amir hamzah untuk mencari kepastian tentang misteri highland towers yang menjadi misteri dan merisaukan pemimpin2 negara mesia. rombongan bertolak dari subang jaya pada jam 3.00pagi dan tiba di highland towers dalam pukul 3.30pagi. Rombongan disertai oleh guru pengiring yang tegas(popo), pengelola merangkap driver unta jet(amir hamzah), driver2 unta jet yg lain(syamir, pachan) dan ahli2 (acapkali, farouk, spang, aphis, acab, azam, lan). syamir telah ditugaskan untuk mengetuai rombongan dan berjaya membawa ahli2 ke tempat kejadian tetapi gagal menjumpai jalan masuk ke Highland Towers kerana mmg jalan nk masuk situ dah kena blok pun..ceh..so, semua orang jalan kaki ke tempat kejadian. suasana tempat kejadian agak menyeramkan. 2 blok apartment terbiar 12 tingkat yang gelap gelita dan masih tegak berdiri seolah2 menghalau kedatangan kami dengan memberikan 'riak wajah' yang menyeramkan. setelah selesai membaca doa, dengan selamba, 11 hero pun meredah semak samun dan halangan2 untuk sampai ke destinasi dituju. sampai saja ke parking lot, tiba2 anjeng mengilai(mcm pontianak)..mmg seram habis. tambahan, keadaan parking lot juga kurang memuaskan dimana selut telah meliputi sebahagian besar tempat berkenaan serta terdapat lubang2 besar yang agak pelik mata memandang. terdapat banyak peristiwa berlaku sepanjang berada di sana namun...
...peristiwa dan aktiviti2 sepanjang lawatan tersebut terpaksa dirahsiakan untuk tujuan keselamatan..
sedikit gambar sepanjang lawatan tersebut
sebelum berangkat pergi
dah sampai...
bergambar di dalam kawasan kejadian
..bergambar di luar kawasan
farouk, aphis, acapkali

amir buat muka ketat

jam 5.00 pagi. setelah puas menjelajah 2 blok apartment 12 tingkat yg masih utuh berdiri, semua telah sebulat suara mengambil keputusan untuk meninggalkan tempat kejadian atas alasan dah puas, dah nk cerah dah, mengantuk, nyamuk banyak, letih dan seumpamanya...pastu lepak mamak dan borak2. alhamdulillah, sepanjang berada di sana, tiada sebarang perkara yang tidak diingini berlaku dan semua peserta rombongan selamat tiba dengan selamat dan aman serta tidak membawa pulang 'guitaris x diundang' yg suka bermain2 dengan pick guitar.
*jika berminat anda boleh menghubungi amir hamzah untuk menyatakan rasa minat dan kagum anda.
sekian , terima kasih...

untuk berita versi popo- klik la

April 21, 2009

silap langkah
ralatkah ia?
...bg makhluk Tuhan bernama manusia

bilakah ianya akan berakhir
aku dah bosan
memaksa diriku yg lemah ini

April 20, 2009

sini aku nk kongsi sikit cara2 aku donlot lagu2 kat myspace...dah lama dah aku guna cara ni n aku pun rasa ramai yg dah tau cara ni...tp aku rasa cam ada lagi org yg xtau..so, aku nk kongsi sikit kat sini...

1st, masuk link ni -> www.file2hd.com
*click gmbar utk besarkan

then, taip URL myspace band/artis yg kita nk(contoh-http://www.myspace.com/inflames ....jgn lupa letak http://)
tick kat I have read...., Filter: Audio...pastu dah settle part ni click kat Get Files


right click kat lagu yg kita nk...cam leceh sikit la kena donlot satu per satu..
tp layan sudah...kalo pakai Mozilla, click kat save link as..kalo IE, click kat save target as utk mendonlot..

selamat mencuba dan semoga berjaya...


tp aku sarankan beli yg ori la...hah..kalo terdesak tu bole la buat camni...haha...

jom layan IN FLAMES...terbaek
http://www.youtube.com/watch?v=vF8ldaRTkB8

iklan x berbayar- IBANEZ GRG270DX For Sale



Neck: Maple
Body: Basswood
Pick up: H-S-H configuration
Bridge: Floyd Rose Tremolo Bridge + Tremolo Bar
Special Features: Locking grover style tuners
Fretboard: 24 fret, shark tooth inlays.
Color: Navy Blue Metallic finish

Price: +-RM800 (can negotiate)
Free Gift: Guitar Bag, Strap,
For further information, please contact this number
013-6539349 (FAIZ)



bass ni pun nk jual gak...
Ibanez GIO Bass Guitar GSR200 TR
neck type GSR4 neck
body Basswood body
fret Medium frets
bridge B10 bridge (19mm string spacing)
neck pu STD-P2 neck pu
bridge pu STD-J2 bridge pu
equaliser Phat eq
contact this number for more details-> 013-6539349 (FAIZ)...ckp aku suruh...
yg aku tau free amp+beg...

April 14, 2009

Yang Lahir dan Yang Mati - Usman Awang

buka buku2 koleksi ayahku...pastu jumpa buku ni...dah lama buku ni...dia beli zaman 70-an...aku pun xbernyawa lg...jom layan karya Usman Awang, sasterawan terbilang...salute lah...

April 11, 2009

malam semlm, sampai2 rumah dr pyramid je terus dak2 lain ajak aku join aktiviti mencari ......join sj...puas la walaupun benda yg dicari xjumpa...

berita lanjut boleh dilayari menerusi pautan ini

mid sem break dh start...hari ni aku balik jitra...macam malas pun ada nk balik...tp semua budak rumah dah blah dan nk blah dah...so, aku pun ingat nk blah skali...harap2 selamat dalam perjalanan pulang...selamat bercuti kepada rakan2ku di Monash...jaga diri elok2...tc

:)

seronok gila hari ini. seronok yang tidak dapat digambarkan. dah lama aku nanti saat ini. menanti dengan penuh sabar. akhirnya. yeah, akhirnya. terima kasih buah hati :)

April 10, 2009

MUISS International Cup

some pics during MUISS International Cup Futsal Tournament.
MUISS stands 4 Monash University International Students Society kot...

Rabu, 8 April 09

Malaysia 2 vs Africa ( mng 6-1)

Malaysia 2 and Malaysia 1 berkomplot to make sure both qualify to semi final...

we managed to lead our group in group stage. yeeehaaa...
Malaysia 2 - (standing behind); FL: iman, amir, acap, herul
(sitting in front row, from left: johnson, poon ( our secret weapon), syamir (goalie)
...tiada dalam gambar- (rizzal)
Malaysia 1 and Malaysia 2 bergembira meraikan kejayaan mara ke separuh akhir...
Target = both teams meet in final

the next day,

berita kurang enak 1 = poon lost his shoes...haha...xleh dah nk berpesta gol macam semalam...
berita kurang enak 2 = semi final draw lawan sri lanka( kalah penalti 3-0)...frust gila babi tyme ni...conquer game...create byk chances...tp seri...bola tu bulat kan...macam2 boleh jadi...

next lawan Mauritius...nak tentukan tempat ketiga...
seri jugak game ni 1-1 tp nasib menyebelahi kami...mng penalti 1-0...
cara main dah gila la berbeza ngn main kat group stage...xtau la apa dah jadi...kena jampi kot...serba tidak menjadi...tp ni bukan alasan la..terima saja la 3rd place pun...tahniah kat Malaysia 1 berjaya beat Sri Lanka dan jadi johan...congrats...yesterday was not our day...
huhu...target melarikan diri...
our supporters ( terima kasih byk2 woihh...hangpa mmg rawk la...)
open table...Darussalam, ss15...
arjen robben bergambar bersama medal 4x400m yg dimenanginya ketika darjah 5 dahulu...
sekarang dah pencen...main puzzle plak...

sekian, wassalam...
=)

April 8, 2009

menulis dikala menunggu sepak mula man u v porto...

hmmm...kali ni aku nk tulis pasal team feveret aku, Manchester United. hah. xpayah la nk introduce pasal man utd panjang lebar. semua dah tau. macam mana aku bleh minat man u??
ntah.haha.

harap2 malam ni man u dapat la mng lawan porto. walaupun tanpa ramai tonggak utama, aku optimis man u mng...kalo kalah habis la aku kena 'bahan' esok pagi. chow chin chow.

glory glory man united...

April 4, 2009

April 1, 2009

harini dh 1 april...

huh...
hari2 mendatang???
sebab dan akibat???
persepsi org???

hmmmmmm...
pikir dan terus pikir...
sampai bila2 pun xsudah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...