December 21, 2008

rock the world 8

RTW kembali...sudah lama aku menunggu...
19/12 -aku harungi perjalanan 6 jam yg sangat membosankan menaiki bas ekspress from jitra to kl and then lepak umah sewa kat subang jaya...lantak la apa org nk kata janji aku puas hati...
sampai subang, jumpa roomateku, iman...pastu pg 20hb tu berjaya jugak paw moto onye yg ketika itu sedang menjalankan tugas di MYDIN Mall Subang Jaya...berbekalkan sedikit pengetahuan dan pengalaman mengenai selok belok jalan2 kat KL, berjaya jugak sampai ke destinasi dicari, secret garden...
sampai dalam pukul 11 then lepak2 dan contact membe2...

tujuan asal nk paw moto sbb nk rembat limited RTW tee n stay sampai habis tunggu Butterfinggers perform...b4 this (RTW 7), melepas tengok The A.C.A.B. perform pasal nek train n kena balik awal...so, mission awal accomplished dan menjadi antara org terawal masuk...heeee...
incarnation on stage...moshing2 sat...estrella...tyme ni tiba2 depan stage tu penuh orang...perghhh...aku dah macam malas nk tulis...usha r pic2 aku upload...

FL: duwey, mola, hazu, nawi, acap


republic of brickfields
komplot
OAG

















udin, membe satu taman...dulu petang2 slalu lepak ngn mamat ni ronda2, lepak2 kat padang, tengok budak2 merempit...haha...kenangan2bittersweet ganti laila's lounge...walaupun tiada dlm list awal, terkejut jugak + seronok bila dpt tau bitter ganti laila's lounge pasal band ni mmg aku minat...sehari seblm RTW baru aku tau yg bittersweet akan perform bila depa post buletin kat myspace...persembahan bitter mcm biasa la...crowd mmg happening + masing2 brebut2 nk ddk kat depan berbeza dgn RTW7 yang lalu...mayb tyme tu org macam xkenal sgt bitter kot pastu ramai yg komplen bitter dapat main kat main stage pulak...tertarik dgn kata2 pijie sblm perform their last song, ceritera
"apabila pemimpin2 menggunakan media utk menipu rakyat, maka timbullah ceritera"
azrie n hazu looking 4 abg rom...
the times....xyah nk cakap lg la...mmg happening...rasa sayang tunjuk perasaan

dalam pukul 10 lebih kot..nk pukul11 dah(hah...xtengok jam)band yang dinanti2 crowd pun muncul
kali ni mmg puas tengok butter perform...
walaupun tanpa loque...greg handerson yang ganti tempat loque pun bleh tahan gak...mmg puas gilaaa dengan lagu2 yg dimainkan butter...salute laaa...
1. joget global
2. 1000 tahun
3. kabus ribut
4 .the chemistry ( crowd goin crazy)
5. royal jelly
6. maharani
persembahan yg padu drp butterfinggers....mmg legend r...emmett mmg sempoi habis...siap turun buat crowd surfing...antara persembahan terbaik( bagi aku la) pada RTW8 kali ni....


len2 band pada mata kasar aku yg bleh tahan macam cam upon arrival(crowd macam sial...aku masuk mosh pit sekejap gila dah byk gaduh2..bangang la, kalo dah tau diri tu sensitif xbleh nk kena tumbuk, tolak...buat apa masuk mosh pit...p la duduk jauh2..), bunkface, koffin kanser, revenge, zip zieller n more...
video
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...