November 8, 2008

konvoy subang jaya - melaka

assalamualaikum dan salam sejahtera...

xam dah habis...macam2 la plan lepas xam...pada hari selasa yang lepas ketika sedang lepak2 makan kat seksyen 2 shah alam muncullah cadangan utk konvoi nek moto ke melaka...hmmm...plan asal nk grak ramai2 ngn dak2 engineering skali...dak2 ni ada xam lagi...
tapi apakan daya tuan rumah, midin a.k.a apek ada hal plak pada hari sabtu dan terpaksa diawalkan esokkan harinya...potong stim btul...pastu tinggal 4 org...ajak dak2 lain masing2 ada hal...esok tu, baru sempat tidur sejam dah kena bangun lepas subuh nk grak...huh... membe punya pasal(haha...bajet sanggup berkorban utk membe)

ni time pas kasi moto breakfast dulu...location: petronas usj 14 lokasi mangsa tetak macam sayur (rujuk kosmo brapa hb ntah)moto2 pun dah kenyang...pengembaraan bermula..
hanya 4 orang ja join...haha...xtau nak kata pa...

on the highway to malacca...
lek lu...peneka nasik lemak lu...location : hentian R&R Serembanakhirnya...4 ekor beruk sampai jua di rumah midin
tunggu tuan rumah amik kunci...parkour...macam david belle da...budak ni memang spastik...status= in a relationship but still available...

pastu dalam pukul 12 camtu lepak pantai apa nama ntah makan2 lu...hanya lepak2 dan bergambarr di tepi pantai...dah penat lepak...matahari pun dah tegak grak pi rumah nenek midin dan paw keta mak dia (thanks to ms shamsiah n midin's family 4 hospitality n transportation)
ni drebar no 3 aku...
drebar no1 aku, mr onye sedang berehat..drebar no 2 dah lari...
mamat ni still ada contract ngn aku sampai 2019...kalo nak cari org lain...

tunggu minachi
main meriam...
apa ntah nama tempat ni...awek cun banyak kat sini...
majulah sukan untuk negara

sedang mengeja...
sesi bertemu peminat...sedih gak dalam ramai2 dak2 skolah hanya adik 2org ni ja yg sporting
ni tukang2 sapu kat sini...servis tip top...untuk tempahan bleh hubungi mr onye...
this car was used by Tunku during Merdeka declaration in 1957...

then, we walked to dataran pahlawan...

i'm lovin it
menara taming sari...agak mahal sebab sekejap gila dia pusing2 kat atas tu...langsung x puas nk lepak2...
bergambar lagi...
ni kat mana ntah...air dia macam venice kata midin...siot gua tertipu...skali duduk tepi tu bau longkang da...sampah pun banyak gak r..macam mana mesia nk maju kalo ni la tabiat rakyat mesia...haha...aku mmg bajet aku rakyat yang sopan

malam pun menjelma...
4 ekor singa pun bergeraklah ke satu destinasi yang dipanggil melaka river cruise...
naik bot menyusuri sungai melaka selama 45 minit...yang x bestnya kat sini macam tadi aku cakap r...Masyaallah...bau longkang airnya...tapi nasib baik ada gak angin sepoi2 bahasa membawa bau2 bkurang enak tu kemana ntah...awal2 naik masing2 nk tergelak bila drebar bot tu kata cam ni la lebih kurang "kami ada menyedikan life jacket, tapi kami xkan bg penumpang pakai..."
lampu2 disepanjang sungai kat jambatan, bangunan, rumah org mmg menarik...

masing2 dah mengantuk dan bosan tambah lak drebar pasang lagu2 dangdut...malm tu sambung buat barbeque...simple dan mudah2...
keesokan harinya, sebelum balik pekena teh tarik ngn kuih2 dulu...
ni kat stesyen minyak R&R Seremban Utara...
berakhirlah sudah pengembaraan singkat 4 ekor lembu ke melaka kota bersejarah...walaupun singkat, banyak kenangan yang dapat disemat disanu bari ( main rembat ja ayat ni)...overall, satisfied...puas sudah mengkaji sejarah2 melayu dan sewaktu dengannya...
semoga berjumpa lagi...

5 comments:

Faizudin said...

"no1 mr onye sedang berehat..no2 uncle sunway college naik satria dah cabut( ada ka patut guna keta aku utk tackle awek)...mamat ni still ada contract ngn aku sampai 2019...kalo nak cari org lain..."

Tak paham ko ckp ape.

yap said...

mu kan drebar aku...
drebar no2 aku yg kat sunway college tu...uncle nek satria merah tu

Faizudin said...

acap.. letak shoutbox n pingbox kat page hang..

http://www.shoutmix.com


http://messenger.yahoo.com/pingbox/

ameerazman said...

aicehh. ni mmg betul2 suka hati! haha.
coolness ahh.
asl ada kenderaan, you guys can make things happend in a jiffy ohh.

yap said...

haha...
melepskan tension selepas xam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...