December 21, 2008

rock the world 8

RTW kembali...sudah lama aku menunggu...
19/12 -aku harungi perjalanan 6 jam yg sangat membosankan menaiki bas ekspress from jitra to kl and then lepak umah sewa kat subang jaya...lantak la apa org nk kata janji aku puas hati...
sampai subang, jumpa roomateku, iman...pastu pg 20hb tu berjaya jugak paw moto onye yg ketika itu sedang menjalankan tugas di MYDIN Mall Subang Jaya...berbekalkan sedikit pengetahuan dan pengalaman mengenai selok belok jalan2 kat KL, berjaya jugak sampai ke destinasi dicari, secret garden...
sampai dalam pukul 11 then lepak2 dan contact membe2...

tujuan asal nk paw moto sbb nk rembat limited RTW tee n stay sampai habis tunggu Butterfinggers perform...b4 this (RTW 7), melepas tengok The A.C.A.B. perform pasal nek train n kena balik awal...so, mission awal accomplished dan menjadi antara org terawal masuk...heeee...
incarnation on stage...moshing2 sat...estrella...tyme ni tiba2 depan stage tu penuh orang...perghhh...aku dah macam malas nk tulis...usha r pic2 aku upload...

FL: duwey, mola, hazu, nawi, acap


republic of brickfields
komplot
OAG

















udin, membe satu taman...dulu petang2 slalu lepak ngn mamat ni ronda2, lepak2 kat padang, tengok budak2 merempit...haha...kenangan2bittersweet ganti laila's lounge...walaupun tiada dlm list awal, terkejut jugak + seronok bila dpt tau bitter ganti laila's lounge pasal band ni mmg aku minat...sehari seblm RTW baru aku tau yg bittersweet akan perform bila depa post buletin kat myspace...persembahan bitter mcm biasa la...crowd mmg happening + masing2 brebut2 nk ddk kat depan berbeza dgn RTW7 yang lalu...mayb tyme tu org macam xkenal sgt bitter kot pastu ramai yg komplen bitter dapat main kat main stage pulak...tertarik dgn kata2 pijie sblm perform their last song, ceritera
"apabila pemimpin2 menggunakan media utk menipu rakyat, maka timbullah ceritera"
azrie n hazu looking 4 abg rom...
the times....xyah nk cakap lg la...mmg happening...rasa sayang tunjuk perasaan

dalam pukul 10 lebih kot..nk pukul11 dah(hah...xtengok jam)band yang dinanti2 crowd pun muncul
kali ni mmg puas tengok butter perform...
walaupun tanpa loque...greg handerson yang ganti tempat loque pun bleh tahan gak...mmg puas gilaaa dengan lagu2 yg dimainkan butter...salute laaa...
1. joget global
2. 1000 tahun
3. kabus ribut
4 .the chemistry ( crowd goin crazy)
5. royal jelly
6. maharani
persembahan yg padu drp butterfinggers....mmg legend r...emmett mmg sempoi habis...siap turun buat crowd surfing...antara persembahan terbaik( bagi aku la) pada RTW8 kali ni....


len2 band pada mata kasar aku yg bleh tahan macam cam upon arrival(crowd macam sial...aku masuk mosh pit sekejap gila dah byk gaduh2..bangang la, kalo dah tau diri tu sensitif xbleh nk kena tumbuk, tolak...buat apa masuk mosh pit...p la duduk jauh2..), bunkface, koffin kanser, revenge, zip zieller n more...
video

November 8, 2008

konvoy subang jaya - melaka

assalamualaikum dan salam sejahtera...

xam dah habis...macam2 la plan lepas xam...pada hari selasa yang lepas ketika sedang lepak2 makan kat seksyen 2 shah alam muncullah cadangan utk konvoi nek moto ke melaka...hmmm...plan asal nk grak ramai2 ngn dak2 engineering skali...dak2 ni ada xam lagi...
tapi apakan daya tuan rumah, midin a.k.a apek ada hal plak pada hari sabtu dan terpaksa diawalkan esokkan harinya...potong stim btul...pastu tinggal 4 org...ajak dak2 lain masing2 ada hal...esok tu, baru sempat tidur sejam dah kena bangun lepas subuh nk grak...huh... membe punya pasal(haha...bajet sanggup berkorban utk membe)

ni time pas kasi moto breakfast dulu...location: petronas usj 14 lokasi mangsa tetak macam sayur (rujuk kosmo brapa hb ntah)moto2 pun dah kenyang...pengembaraan bermula..
hanya 4 orang ja join...haha...xtau nak kata pa...

on the highway to malacca...
lek lu...peneka nasik lemak lu...location : hentian R&R Serembanakhirnya...4 ekor beruk sampai jua di rumah midin
tunggu tuan rumah amik kunci...parkour...macam david belle da...budak ni memang spastik...status= in a relationship but still available...

pastu dalam pukul 12 camtu lepak pantai apa nama ntah makan2 lu...hanya lepak2 dan bergambarr di tepi pantai...dah penat lepak...matahari pun dah tegak grak pi rumah nenek midin dan paw keta mak dia (thanks to ms shamsiah n midin's family 4 hospitality n transportation)
ni drebar no 3 aku...
drebar no1 aku, mr onye sedang berehat..drebar no 2 dah lari...
mamat ni still ada contract ngn aku sampai 2019...kalo nak cari org lain...

tunggu minachi
main meriam...
apa ntah nama tempat ni...awek cun banyak kat sini...
majulah sukan untuk negara

sedang mengeja...
sesi bertemu peminat...sedih gak dalam ramai2 dak2 skolah hanya adik 2org ni ja yg sporting
ni tukang2 sapu kat sini...servis tip top...untuk tempahan bleh hubungi mr onye...
this car was used by Tunku during Merdeka declaration in 1957...

then, we walked to dataran pahlawan...

i'm lovin it
menara taming sari...agak mahal sebab sekejap gila dia pusing2 kat atas tu...langsung x puas nk lepak2...
bergambar lagi...
ni kat mana ntah...air dia macam venice kata midin...siot gua tertipu...skali duduk tepi tu bau longkang da...sampah pun banyak gak r..macam mana mesia nk maju kalo ni la tabiat rakyat mesia...haha...aku mmg bajet aku rakyat yang sopan

malam pun menjelma...
4 ekor singa pun bergeraklah ke satu destinasi yang dipanggil melaka river cruise...
naik bot menyusuri sungai melaka selama 45 minit...yang x bestnya kat sini macam tadi aku cakap r...Masyaallah...bau longkang airnya...tapi nasib baik ada gak angin sepoi2 bahasa membawa bau2 bkurang enak tu kemana ntah...awal2 naik masing2 nk tergelak bila drebar bot tu kata cam ni la lebih kurang "kami ada menyedikan life jacket, tapi kami xkan bg penumpang pakai..."
lampu2 disepanjang sungai kat jambatan, bangunan, rumah org mmg menarik...

masing2 dah mengantuk dan bosan tambah lak drebar pasang lagu2 dangdut...malm tu sambung buat barbeque...simple dan mudah2...
keesokan harinya, sebelum balik pekena teh tarik ngn kuih2 dulu...
ni kat stesyen minyak R&R Seremban Utara...
berakhirlah sudah pengembaraan singkat 4 ekor lembu ke melaka kota bersejarah...walaupun singkat, banyak kenangan yang dapat disemat disanu bari ( main rembat ja ayat ni)...overall, satisfied...puas sudah mengkaji sejarah2 melayu dan sewaktu dengannya...
semoga berjumpa lagi...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...